Ce NU ar trebui să incluzi în meniul restaurantului tău

Meniul este cartea de vizită a restaurantului tău. Inevitabil, clienții tăi, și cei noi și cei vechi, te cunosc inițial prin intermediul acestui element cheie în buna funcționare a oricărui business în această industrie. Din acest motiv, trebuie să acorzi o atenție sporită design-ului și construcției meniului.

Te întrebi de ce unele bucate nu se bucură de popularitatea pe care ar merita-o? Clienții tăi ezită mult prea mult înainte de a face o comandă? Nu-i vezi foarte încântați când răsfoiesc meniul? Dacă răspunsul la cel puțin una din aceste întrebări este da, atunci trebuie să restructurezi paginile meniului tău. Iată ce va trebui să elimini din acesta sau ce să nu incluzi deloc.

Pozele necalitative sau care nu reflectă realitatea

Există numeroase argumente care te pot convinge că pozele în meniu sunt fie inutile sau chiar dezavantajoase. În primul rând, este destul de costisitor să faci o sesiune foto pentru mâncare și apoi să printezi aceste poze în mod calitativ pe un meniu. Acesta din urmă se va uza, iar din frumusețea pozelor nu vor rămâne decât niște urme șterse a ceea ce a fost în prima săptămână.

Aici se adaugă și factorul psihologic. Dacă ridici așteptările clientului cu o poză în care bucatele arată impecabil, ar fi bine ca realitatea să fie cât mai aproape de poză. În caz contrar, riști ca dezamăgirea să fie și mai mare.

Numărul de calorii

Dacă nu conduci un restaurant cu specific dietetic sau vegan, nu vedem de ce ai ține neapărat să introduci numărul de calorii al unor bucate în meniu. Oamenii vin la restaurant ca să se bucure de o masă specială, nu ca să-și facă griji pentru caloriile ingerate. Pe lângă faptul că felurile bogate în calorii vor fi drastic dezavantajate, estimările pe care le faci nici nu vor fi foarte concludente. Consumul și arderea de calorii sunt procese individuale și diferite la fiecare persoană.